Zöld Paradicsom savanyúság
Az előző évben pár üveggel készült csak, azonban ezen esztendőben több alapanyag állt rendelkezésre.
Tavaly sajnos a többség megromlott, így ki kellett dobni.
Így idén kiküszöbölendő a csorbát többféle megoldással próbálkoztam.
Alapvetően az előző évi receptet tettem ismét próbára:- 2%-os ecetes oldat
- fűszerek: só, cukor bors, mustármag
A vizet a fűszerekkel felforraltam, majd a hozzáadtam az esetet és a tiszta üvegekbe rakott megmosott zöldségre öntöttem.
4 db 7 dl-es üveg esetén kb. 1-1,1 liter víz és a hozzáadott 1 dl 20 %-os ecet elég.
Cukrot, sót 1-1 teáskanállal adtam hozzá.
Az üvegeket rögvest lezártam.
Itt jött többféle megoldás:
I. csak a fenti esetes oldat és a fűszerek, semmi egyéb
II. nátrium-benzoát a tetejére
III. dunsztolás
Gyorsan lelövöm a poént: az első kettő verzió kb. 2 hét alatt ment a komposztra.
A dunsztolást aztán mosogatógépben végeztem 65 C-on.
A hőkezelést után látható a színváltozást, de az íz rendben van. Úgy tűnik ez lesz a megoldás.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése