Zöld paradicsom - 3 féle lehetőség, egy megoldás

Zöld Paradicsom savanyúság
 
  
 
Az előző évben pár üveggel készült csak, azonban  ezen esztendőben több alapanyag állt rendelkezésre.
Tavaly sajnos a többség megromlott, így ki kellett dobni.

Így idén kiküszöbölendő a csorbát többféle megoldással próbálkoztam.
Alapvetően az előző évi receptet tettem ismét próbára:
- 2%-os ecetes oldat
- fűszerek: só, cukor bors, mustármag

A vizet a fűszerekkel felforraltam, majd a hozzáadtam az esetet és a tiszta üvegekbe rakott megmosott zöldségre öntöttem.
4 db 7 dl-es üveg esetén kb. 1-1,1 liter víz és a hozzáadott 1 dl 20 %-os ecet elég.
Cukrot, sót 1-1 teáskanállal adtam hozzá.

Az üvegeket rögvest lezártam.

Itt jött többféle megoldás: 
I. csak a fenti esetes oldat és a fűszerek, semmi egyéb
II. nátrium-benzoát a tetejére
III. dunsztolás

Gyorsan lelövöm a poént: az első kettő verzió kb. 2 hét alatt ment a komposztra.
 
A dunsztolást aztán mosogatógépben végeztem 65 C-on.
 
 
A hőkezelést után látható a színváltozást, de az íz rendben van. Úgy tűnik ez lesz a megoldás.
 

Megjegyzések