Szabad tűzön pirongatott csirkemell kockák mellé remek volt |
Zöld paradicsom csatni
1 kg zöld paradicsom
1 db padlizsán, vagy kisebb patisszon
2 fej közepes vöröshagyma
1 db kaliforniai paprika
5 dl almaeset, vagy 4 dl borecet egy kis vízzel
1 teáskanál só
45 dkg cukor
fahéj, szakfűszeg, bors, ízlés szerinte - ne spóroljuk, de vigyázzunk ne is adjuk hozzá sokat, a főzés során mindig lehet hozzátenni, de elvenni belőle nehézkes
illetve csípősséghez lehet bele tenni habanero, vagy jalapeno paprikát, ez elhagyható.
A zöldségeket összekockázzuk, majd mehetnek a lábasba. Hozzáadjuk az ecetet, fűszereket és a cukrot.
Közepes lángon addig keverjük míg elolvad a cukor, majd forraljuk fel és főzzük, "mint egy lekvárt", de nem kell órákon át, csak míg a zöldségek megpuhulnak. végül bormixerrel összedolgozzuk.
Végül irány az üveg. Itt azért a szükséges szabályokat tartsuk be: üveget tisztán, lehetőség szerint csírátlanítva használjuk, így sokáig elállhat!
Fontos: a konyhában - kapcsolódó helyiségekben - ecetszag lesz, ezzel számolj, úgy készülj, hogy szellőztetni kell.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése