Lecsós gombás tészta



Lecsós gombás tészta


A hétvégén melléképület tetőszerkezetét szigeteltük, így kellett egy gyorsan elkészíthető kiadós ebéd, a főételhez előhalásztam:

- 1 pár kolbászt

- 1 nagyobbacska darab szalonnát

- 2 fej hagymát

- 1 üveg lecsót

- 1 csomag /500 g/ tésztát

- némi gomba (4-5 nagyobb fej)

- só, bors, pirospaprika



A kolbászt és szalonnát, a gombával és hagymával együtt elkezdtem pirítani, mint egy pörkölt alapot, majd sóztam és pirospaprikával szórtam meg.




Következő lépésként felöntöttem vízzel, de nem túl sokkal, csak annyival amiben majd megfő a tészta és fel is szívja azt. Hozzáadtam még a lecsót, így téve teljessé az ételt. Hagytam egyet rottyanni - kb.  15 perc - majd ebbe a pörköltszerű alapba került a tészta végül. Nyáron, bográcsban, már készült hasonló, csak szabad tűz felett, erre most nem volt mód és idő.

Majd a kész étel mehetett az asztalra.

Megjegyzések