Lecsós gombás tészta
A hétvégén melléképület tetőszerkezetét szigeteltük, így kellett egy gyorsan elkészíthető kiadós ebéd, a főételhez előhalásztam:
- 1 pár kolbászt
- 1 nagyobbacska darab szalonnát
- 2 fej hagymát
- 1 üveg lecsót
- 1 csomag /500 g/ tésztát
- némi gomba (4-5 nagyobb fej)
- só, bors, pirospaprika
A kolbászt és szalonnát, a gombával és hagymával együtt elkezdtem pirítani, mint egy pörkölt alapot, majd sóztam és pirospaprikával szórtam meg.
Következő lépésként felöntöttem vízzel, de nem túl sokkal, csak annyival amiben majd megfő a tészta és fel is szívja azt. Hozzáadtam még a lecsót, így téve teljessé az ételt. Hagytam egyet rottyanni - kb. 15 perc - majd ebbe a pörköltszerű alapba került a tészta végül. Nyáron, bográcsban, már készült hasonló, csak szabad tűz felett, erre most nem volt mód és idő.
Majd a kész étel mehetett az asztalra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése