Zucchini parmigiano - parmezános cukkini
Tavasszal volt szerencsém Olaszországban járni és találni egy helyet messze a turistákkal teletömött utcákról. Még angol nyelvű étlap és angolul megszólalni szándékozó pincér sem volt, uhogy szerencsére ment a roming a telón és fordítóprogram a barátom.
Mivel a család nem szereti a halat így klasszikus olasz receptek mentén haladunk, de szem jött ez a kis apróság.
Nagyon finom volt így megpróbáltam itthon - most, hogy szezonja van elkészíteni.
Mi kell hozzá:
- cukkini
- mozzarella
- parmezán
- paradicsom szósz
- fűszerek /só, bors, fokhagyma/
Szándékosan nem írtam mennyiséget, mert nagyon mennyiség és tepsi függő.
Az alábbi képeken 3 cukkini, 3 nagy mozzarella, 2 csomag paradicsom pép és 2*20 dkg parmezán fogyott el - ebből ment a tálalásnál is a plusz szórás.
A cukkinit hámozzuk és felszeleteljük hosszú csíkokra, hogy könnyebben lehessen rétegezni.
Sózzuk és hagyjuk állni, míg enged egy kis levet, hogy veszítsen a víztartalmából. Majd leöblítjük róla a sót és sütőben kb. 30-45 percet elősütjük. Lehetőség szerint minél jobban húzzuk szét, akár két tepsibe, hogy további vizet veszítsen.
Végül jöhetnek a rétegek:
- kis paradicsom szósz az aljára
- egy réteg tök szelet
- só, bors
- egy kis paradicsomszósz
- mozzarella karikák
- reszelt parmezán
Majd mehet a sütőbe kb. 1 órára, de nagyon mennyiség függő. Mivel én nagyobb adagot csináltam, így utólag megvallva sülhetett volna még, de sebaj, majd legközelebb.
A végén még lehet rá parmezánt szórni! Jó étvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése