Töltött kenyért (Handbrot)


 Töltött kenyért (Handbrot) tálalva

Töltött kenyért (Handbrot)

Egyik nap futottam bene egy receptbe - ez van - és úgy gondoltam, hogy milyen jó lenne ezt megpróbálni nekem is, egy kiadós leves mellé. Alapvetően itthon szoktam sütni a kenyeret, így nem teljesen idegen a keltészta. Úgy hogy kicsit nagyképűen a saját kenyér receptemet használtam, ami aztán meg is bosszulta magát. Mivel a régi gázsütőm van, ezért a kenyeret vizesebb, lazább tésztából szoktam sütni. Ehhez viszont keményebb tészta dukál.

Mi kell hozzá:

- liszt kb. 500 g (BL 55 az ajánlott, és tönkölybúza liszttel kevertem)

- só 12 g

- cukor 8-10 g

- 1/2 élesztő

- 3,5-4 dl víz (én 5 dl-t használtam, ez volt a gond)

Tölteléknek:

- reszelt sajt

- kis kockákra vágott szalonna, vagy füstölt kolbász, esetleg sonka

12 óra után a hűtőből:

Keltészta - Töltött kenyért (Handbrot)

Mielőtt nekifogunk a tészta formázásának gyújtsuk be a sütőt, sőt gázsütő esetén még előbb is be kell gyújtani, hogy jó meleg legyen.

Ha elektromos sütő akkor alul-felül sütés és 250 C. - itt elég lesz kb. 25 perc majd.

A tésztát lisztezett deszkára, pultra öntjük, kicsit széthúzzuk kb. téglalap formára. Majd a tölteléket rászórjuk a közepére.


Tészta töltelékkel/Teig mit Füllung - Töltött kenyért (Handbrot)

Felhajtjuk a szélét és kicsit összecsipkedjük

 
Sütőpapírra, vagy szilikonra görgetjük, majd rátesszük a tepsire. Végül egy főzőkanállal benyomkodjuk
 
Tészta töltelékkel/Teig mit Füllung - Töltött kenyért (Handbrot) 
Na, itt jött ki a túl puha tészta problémája, mert kiterült a pakk és ragadt a tészta.

Megkentem vízzel, de egy kicsit alacsony volt a hőfok, meg nincs felül sütés, így nem lett annyira szép a teteje. Kb. 40-45 percet sült.

Tészta töltelékkel kisütve/Teig mit Füllung gebacken - Töltött kenyért (Handbrot)

Raguleves mellé kiváló kiegészítésnek bizonyult.

Megjegyzések