Sertéskaraj csonttal, mustárosan, bulgurral
Néha sikerült kikalkulálni az időt és olyan időpontban menni, hogy húspultba szép legyen a választék, ne csak zárás előtt pár perccel beesve válogathassak a maradékból. No egy ilyen sikeres vásárlás alkalmával, nagyobbacska csontos karaj mosolygott rám a húspultból.
Nem is vacilláltam sokáig, a kérdésre, hogy mennyit a válasz egyértelmű volt: az egészet.
Büszkén vittem haza a szerzeményt, bár még nem voltam biztos benne, hogy kicsontozom és húslevesbe kerül a csont, vagy más legyen a sorsa. Aztán - miközben a vágódeszkán pihent a hús - megformálódott a gondolat: csonttal, felszelem a csigolyáknál aztán kenek rá egy fűszeres páct.
Hús, már felszeletelve (kb. 1,7 kg):
A páchoz:
- két evőkanál mustár - sima hazai mustár, nem csípős
- kb. 1 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
Sózni még a pácolás előtt megsóztam a húst.
Pácolva
Eltelt kb. 36 óra, majd az alufóliával lezártam a tálat a sütőben először légkeverésre tettem, majd kb. 30 perc után vissza normál módra, 170-175 C-ra
Ellenőriztem kb. 2 óra múlva, majd visszatettem további 1 órára, így összesen több, mint 3 órát töltött sütőben.
Kész
A köretnek bulgurt választottam, mert kiadós, finom és a fiam nagy kedvence. Elkészítését már tárgyaltam korábban egy bejegyzésemben, akkor csirkecomb mellé készítettem.
Jó étvágyat!
Felirat hozzáadása |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése