Fokhagymás natúr szelet vele párolt zöldséggel és rizzsel
Bár az utóbbi időben az időbeosztásom nagyon szoros lett és többet fogom a csavar bajtót és a glett vasat mint a fakanalat, természetesen enni elengedhetetlen. Erről Maslow piramis legalsó fokán is szó esik.
Persze van, hogy 11 után (23 óra) teszem ki hűlni az ételt - szinte tél van, így nem gond, ha csak reggel megy a hűtőbe.
Noshát, egy relatíve gyorsan összerakható és személy szerint finomnak tartott étel következik.
Mi is szükséges hozzá:
- sertés karaj, tarja, vagy comb (ki melyiket preferálja)
- némi liszt
- fokhagyma
- fagyasztott (mirelit), vagy friss vegyes zöldség
- fűszerek: só, bors
Köretnek lehet pl.: párolt risz
A húst szeleteljük, majd klopfoljuk, hogy ne ugorjon össze, sózzuk, borsozzuk.
Kicsit állni hagyjuk, hogy a só és bors dolgozhasson.
Addig előkészítjük a további kellékeket.
Lisztet teszünk egy tányérba, ebbe fogatjuk a hússzeleteket.
Ezt követően forró zsíron, vagy olajon megpirítjuk egy kicsit - nem készre sütjük!
A hússzeleteket egy nagy edénybe rétegezzük és foghagymát karikázunk közé.
Majd végül hozzáadjuk a zöldséget.
Ezt követően én öntöttem hozzá olíva olajat és egy kevés vizet, majd lefedtem és kb. 40-45 percig pároltam.
Idő közben elkészíthető a köret is.
A rizst az: Rizs, ahogy anyumtól láttam címmel lepötyögött irományomban már tárgyaltam.
Íme az eredmény:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése