Fokhagymás natúr szelet vele párolt zöldséggel és rizzsel

 Fokhagymás natúr szelet vele párolt zöldséggel és rizzsel

 


Bár az utóbbi időben az időbeosztásom nagyon szoros lett és többet fogom a csavar bajtót és a glett vasat mint a fakanalat, természetesen enni elengedhetetlen. Erről Maslow piramis legalsó fokán is szó esik. 

Persze van, hogy 11 után (23 óra) teszem ki hűlni az ételt - szinte tél van, így nem gond, ha csak reggel megy a hűtőbe.

Noshát, egy relatíve gyorsan összerakható és személy szerint finomnak tartott étel következik.

Mi is szükséges hozzá:

- sertés karaj, tarja, vagy comb (ki melyiket preferálja)

- némi liszt

- fokhagyma

- fagyasztott (mirelit), vagy friss vegyes zöldség

- fűszerek: só, bors


Köretnek lehet pl.: párolt risz

 A húst szeleteljük, majd klopfoljuk, hogy ne ugorjon össze, sózzuk, borsozzuk.


 

Kicsit állni hagyjuk, hogy a só és bors dolgozhasson.

Addig előkészítjük a további kellékeket.

Lisztet teszünk egy tányérba, ebbe fogatjuk a hússzeleteket.

Ezt követően forró zsíron, vagy olajon megpirítjuk egy kicsit - nem készre sütjük!


A hússzeleteket egy nagy edénybe rétegezzük és foghagymát karikázunk közé.


Majd végül hozzáadjuk a zöldséget.


Ezt követően én öntöttem hozzá olíva olajat és egy kevés vizet, majd lefedtem és kb. 40-45 percig pároltam.

Idő közben elkészíthető a köret is.

A rizst az: Rizs, ahogy anyumtól láttam címmel lepötyögött irományomban már tárgyaltam.

Íme az eredmény:




Megjegyzések