7 tojásos piskóta - túróval, vanília pudingos krémmel ...
Magával a piskótával nem fárasztanálak tisztelt olvasó, korábban itt már leírtam, nem is itt van a mostani recept lényege. A lényeg a krémekben van, pontosabban a krémekben. Azonban időbeosztás miatt jól jön.
A tésztához:
- 7 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 7 evőkanál cukor
- szódabikarbóna
- 5 dkg sütőmargarin a forma kikenéséhezAlap egy főzött pudingos krém, hozzávalók:
- 1 csomag vanília pudingpor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 375 g sütő margarin
A plusz:
- 1 citrom
- 1 csomag túró
- 1 habtejszín
Főzzük meg a pudingot a receptje szerint és tegyük félre hűlni - fedjük le, hogy ne bőrösödjön.
Készítsük el a tésztát:
Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét külön felverjük géppel. akkor jó, ha oldalra tudod fordítani az edényt és a hab benne marad.
A sárgát felverjük a 7 kanál cukorral - lehet megosztva is, fele a fehérjébe, fele a sárgához. Majd hozzá adjuk a lisztet, illetve a szódabikarbónát is és tovább dolgozzuk a masszát. Végül belekeverjük a felvert fehérjét, de azt ajánlott már kézzel, pl.: egy fakanál segítségével.
A tortaformát kikentem sütőmargarinnal, ebbe töltöttem a masszát.
Sütőben, zárt ajtó mögött kb. 175 C-on kb. 30 perc alatt kisütöttem. Tűpróbával ellenőrizhető, hogy kellően átsült-e.
Itt lehet mást csinálni, vagy pihenni egy kicsit.
Miután elkészült hagyjuk kicsit hűlni, aztán vegyük ki a formából, hogy a pára ne áztassa el.
Vágjuk el a lapot, így még gyorsabban hűl.
A krémhez - ha a puding kihűlt - készítsük elő a margarint: daraboljuk fel és olvasszuk fel kicsit, hogy a habverő elbírjon vele. Lehet mikróban, vagy csak kint hagyva a radiátoron.
A maradék cukorral, a margarinból, a pudinggal keverjünk krémet.
A krémet elfelezzük, majd az egyik félhez hozzáadunk 1 csomag túrót (kb. 450g) , belereszelünk egy citrom héját és belecsavarjuk a levélt. Ez lesz a két piskótaréteg között a "töltelék".
Hogy egyszerű legyen, tegyük vissza a piskóta lapot a sütőformába, majd jöhet a túrós krém. Erre fektetjük a piskóta tetejét és rákenjük a piskótára a krém másik felét.
Végül a habtejszínből habot verünk és mehet a krém tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése