Csirkemellből gyorsan I. - Lecsós csirkemell tarhonyával
Kb. 35-45 perc alatt kész, ha mindent csak ki kell kapni a hűtőből és a spájzból.
Amikor gyorsan kell valami, és nincs a fagyóban már kész, de lefagyasztott kaja, akkor bizony előkerül a tészták mellett többek között a csirkemell. Egy egyszerű, ám kimondottan sokrétűen elkészíthető húsféle. Azt is hozzá kell tenni: talán ez az az étel amit a legkönnyebb "angolosan" elkészíteni - tehát olyan kemény és száraz legyen, mint a cipőtalp.
A nyersanyag:
- kb. 1 kg csirkemell
- 1 befőttes üveg lecsó (ez saját)
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
- 2 pohár tarhonya
Itt a fagyóból előkerült biztonsági tartalék kb. 1 kg csirkemell volt, amit gyorsan kiolvasztottam meleg vizes "fürdőben", aztán már kockáztam is.
Feltettem főni a tarhonyát, hogy készüljön.
Ebben semmi ördöngösség nincs - hasonlóan készül, mint a rizs -, csak 1 bögre száraztésztához 2,5 bögre vizet tettem.
Kicsit megfuttatom olajon a tésztát, majd forró! vízzel - amit előre felforraltam - nyakon öntöm és lefedve, kis lángon elfőzőm róla a vizet (mennyiségtől függően 20-30 perc).
Szerencsés a bevonatos edény, mert nem jó kevergetni.
Jöhetett a csirkehús, ezt először lepirítottam a kockára vágott hagymával, fokhagymával együtt - megkérgezem, hogy puha és szaftos maradjon. Egy kis piros paprika, hogy íze és színe legyen és végül a lecsó.
Hagytam egy kicsit rotyogni miután sóztam, borsoztam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése