Szivárvány torta - hogy is kerül a mese az asztalra
Akinek kisebb korú gyermeke van nagy esélyjel találkozhatott a fővárost végigjáró, vidékről Budapestre költöző kisfiú történetével akinek a nagymamája szülinapjára süt egy szivárvány tortát. Innét indult, megmaradt az esemény és igen, anyai oldalról elhangzott a szivárványtorta ígérete.
Jöjjön a szülői realitás: a sütési idő több óra, piskótalaponként sült ugye... ...nekem egy, ekkora sütőformám van, így - saját hibámból is - az első pár "réteg" után el kellett mosni a következő lap előtt.
Fontos: a gyermeki boldogság megfizethetetlen
Miből is készült a piskóta:
5*5 közepes tojás
5*5 kanál cukor
5*5 kanál liszt
5 kávéskanál szódabikarbóna
Röviden: laponként sütöttem egy 5 tojásos piskótát. A piskóta készítést a 7 tojásos piskótánál már leírta hogy készítem, itt nem részletezném.
Rétegenként adtam hozzá folyékony ételfestéket - egy nagyobbacska löttyintést :) - 1-2 teáskanál.
Sütési tapasztalatok:
- az első lap kb. 30 percet sült (na jó, nálam 27 percet)
- a következőknél próbáltam lejjebb vinni az időt, mert már meleg volt a sütő, de az 5 perc csökkentés kevésnek bizonyult. Kaparhattam a friss lapról a túlsült réteget. Igen, megmentettem, szerencsére sikerrel, nem lett keserű - erről nem készült kép, de jobb ez így. A piros lap volt, ezért is lett vékonyabb.
- az utolsó lapot már csak 15 percet sütöttem, ez volt a jó sütési idő a végére, nagyjából.
Végül kivettem a formából, majd letakartam konyharuhával.
Ekkor, mentünk el aludni, valahol hajnal 1 körül - feleségem segített, igen.
A krém:
- 700 dkg sütő margarin
- 2 főzött puding
- 4 evőkanál cukor
A 2 pudingot 1 liter tejből és 6 kanál cukorból készítettem, melyet hagytam kihűlni. A margarint habverővel, a cukor hozzáadásával krémesre kevertem - géppel - és ehhez adtam hozzá a pudingot és készítettem el a krémet.
Rétegeztem, laponként megkentem, majd hagytam a hűtőben pihenni.
Azért még van mit gyakorolni :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése