Szivárvány torta - hogy is kerül a mese az asztalra


 


Szivárvány torta - hogy is kerül a mese az asztalra

 

Akinek kisebb korú gyermeke van nagy esélyjel találkozhatott a fővárost végigjáró, vidékről Budapestre költöző kisfiú történetével akinek a nagymamája szülinapjára süt egy szivárvány tortát. Innét indult, megmaradt az esemény és igen, anyai oldalról elhangzott a szivárványtorta ígérete.

Jöjjön a szülői realitás: a sütési idő több óra, piskótalaponként sült ugye... ...nekem egy, ekkora sütőformám van, így - saját hibámból is - az első pár "réteg" után el kellett mosni a következő lap előtt.

Fontos: a gyermeki boldogság megfizethetetlen

Miből is készült a piskóta:

5*5 közepes tojás

5*5 kanál cukor

5*5 kanál liszt

5 kávéskanál szódabikarbóna

Röviden: laponként sütöttem egy 5 tojásos piskótát. A piskóta készítést a 7 tojásos piskótánál már leírta hogy készítem, itt nem részletezném.

Rétegenként adtam hozzá folyékony ételfestéket - egy nagyobbacska löttyintést :) - 1-2 teáskanál.

Sütési tapasztalatok:

- az első lap kb. 30 percet sült (na jó, nálam 27 percet) 

- a következőknél próbáltam lejjebb vinni az időt, mert már meleg volt a sütő, de az 5 perc csökkentés kevésnek bizonyult. Kaparhattam a friss lapról a túlsült réteget. Igen, megmentettem, szerencsére sikerrel, nem lett keserű - erről nem készült kép, de jobb ez így. A piros lap volt, ezért is lett vékonyabb.

- az utolsó lapot már csak 15 percet sütöttem, ez volt a jó sütési idő a végére, nagyjából.

Végül kivettem a formából, majd letakartam konyharuhával.

Ekkor, mentünk el aludni, valahol hajnal 1 körül - feleségem segített, igen.

A krém:

- 700 dkg sütő margarin

- 2 főzött puding

- 4 evőkanál cukor

A 2 pudingot 1 liter tejből és 6 kanál cukorból készítettem, melyet hagytam kihűlni. A margarint habverővel, a cukor hozzáadásával krémesre kevertem - géppel - és ehhez adtam hozzá a pudingot és készítettem el a krémet.

Rétegeztem, laponként megkentem, majd hagytam a hűtőben pihenni.

Azért még van mit gyakorolni :)






 

Megjegyzések