Rizs a mikróból

Rizs a mikróból



A „Hogyan készítsünk JÓ rizst?” című kérdésre mondhatjuk, hogy ízlés szerint. A pálcikával jól fogyasztható, mancsos, tapadós rizs is sokak kedvence, de idehaza – személyes tapasztalatom az -, hogy a pergős rizs felé billen a mérleg nyelvvel.

Nekem nincs rizsfőzőm, eddig a család nem igényelte, de ki tudja, mit hoz a jövő. Eddig csak így [link] készült a rizs, ahogy már korábban leírtam. Nemrég azonban egy kicsit szűkösnek bizonyult, az idő és a tűzhely, így eszembe jutott egy baráti házaspárnál látott módszer: rizst a „mikróban”.

Hőálló tál (közismert nevén Jénai), nekem a képen látható befér a mikrohullámú sütőbe, belefér 2 pohár rizs, hozzá 4 pohár víz és némi zöldség illetve zsiradék, talán a vaj a legjobb.

 



Próbáltam már jázmin rizzsel, próbáltam sima ’olcsó’ B rizzsel is, mindkettővel rendben ment.

kb. 15-20 percre lesz szükség összesen. 10 perc után egyszer ildomos megkeverni. Ha kivettük hagyjuk egy kicsit pihenni, majd keverjük át.

És íme, még megkeverés előtt:






Megjegyzések