Vörösboros sertéscomb rizzsel
A boltban épp belefutottunk egy akciós készletbe így haza is vittem bő két kiló combot ami jobb sorsát várva bekerült a fagyóba. Aztán nemrég hétvégén tettem-vettem a ház körül mikor eszembe jutott, hogy miért ne készíthetném el ezt a husit hétfő-keddre ebédre - vagy amíg kitart.
Miután a hús kicsit kiolvadt és vágható lett összeszeleteltem. A husi alá tettem egy fej hagymát összekarikázva, majd a hús mindkét oldalát finoman sózva, némi zöldséggel szépen berétegeztem az edénybe. Hozzá adtam némi fokhagymát, majoránnát és a tetejére tettem némi zsírt, illetve alá locsoltam még kb. 1-1,5 dl vörösbort.
Ezt követően először nagy hőfokon sült a husi, az első órában, utána levettem a legkisebbre a gázt. Aztán elmentünk futni... 1 1/2 órát ... és láss csodát :) mire hazaértünk ez a csodás kép fogadott, kellemes fűszeres vörösborillattal kísérve.
Hozzá a legegyszerűbb köretet választottam: rizst, hogy gyorsan menjen. Készülhet hagyományos módon, vagy mikróban is.
Íme a végeredmény:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése