Hentes tokány



 

Már rég fel-feltűnt a gondolataimban ez az étel, de valamiért nem készült el eddig. Aztán legutóbb nekem jónak tűnő áron láttam elég szép sertéscombot a boltban és vettem is egy szép nagy darabot - valamivel több, mint 2 kg landolt a kosárban.

Ebből a husiból kerekítettem le egy 65-70 dkg-os darabot és kockáztam össze az előkészítéshez.

Mi került bele:

- 10 dkg húsos szalonna

- 65-70 dkg sertéscomb

- hagyma

- zsiradék

- 10 dkg szeletelt sonka (gépsonka)

- néhány esetes csemege uborka

- mustár - kb. egy evőkanál

- só, bors

- némi paradicsompüré (kb. 50 ml)

- 1 dl száraz fehérbor

- 1 evőkanál liszt

 

A húsokat és a hagymát összevágtam - én kockára.

Az összevágott hagymát és szalonnát lepirítottam, majd jöhetett a hús és a paradicsompüré. Ehhez némi vizet adtam, majd a fűszereket: sót, borsot, mustárt és hagytam fedő alatt párolódni.

Innét volt időm megkóstolni a bolt, felcsíkozni a sonkát és az uborkát.

Illetve egy időben készült a mexikói natúr szelettel, így míg puhult a hús kiklopfoltam a natúr szeleteket a másik ételhez.

Amikor a hús megpuhult, akkor a hozzáadtam a fehérbort, az uborkát, a sonkát és a lisztet finoman rászórtam a tetejére. Ezt összeforraltam és kész is volt.

 

Időközben rizst, majd másnap bulgurt készítettem mellé.

Jó étvágyat.



Megjegyzések