Már rég fel-feltűnt a gondolataimban ez az étel, de valamiért nem készült el eddig. Aztán legutóbb nekem jónak tűnő áron láttam elég szép sertéscombot a boltban és vettem is egy szép nagy darabot - valamivel több, mint 2 kg landolt a kosárban.
Ebből a husiból kerekítettem le egy 65-70 dkg-os darabot és kockáztam össze az előkészítéshez.
Mi került bele:
- 10 dkg húsos szalonna
- 65-70 dkg sertéscomb
- hagyma
- zsiradék
- 10 dkg szeletelt sonka (gépsonka)
- néhány esetes csemege uborka
- mustár - kb. egy evőkanál
- só, bors
- némi paradicsompüré (kb. 50 ml)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál liszt
A húsokat és a hagymát összevágtam - én kockára.
Az összevágott hagymát és szalonnát lepirítottam, majd jöhetett a hús és a paradicsompüré. Ehhez némi vizet adtam, majd a fűszereket: sót, borsot, mustárt és hagytam fedő alatt párolódni.
Innét volt időm megkóstolni a bolt, felcsíkozni a sonkát és az uborkát.
Illetve egy időben készült a mexikói natúr szelettel, így míg puhult a hús kiklopfoltam a natúr szeleteket a másik ételhez.
Amikor a hús megpuhult, akkor a hozzáadtam a fehérbort, az uborkát, a sonkát és a lisztet finoman rászórtam a tetejére. Ezt összeforraltam és kész is volt.
Időközben rizst, majd másnap bulgurt készítettem mellé.
Jó étvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése