Szomszéd nénitől kaptunk egy nagy adag spenótot, így adta magát, hogy nézzek valami érdekeset, valamit amibe spenót kerülhet.
Legutóbb indiai éteremben voltunk, így ebbe az irányba tendáltam, ekkor jött szembe egy hasonló recept.
Mi került bele 2-3 főre:
1 csicseriborsó (konzerv) /töltőtömeg 280 g/
1,5 dl paradicsom sűrítmény
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 kk római kömény
1 csapott kk őrölt gyömbér
1 csipet fahéj
1 csapott kk kurkuma
1 nagy marék - kb. 40-50 g - spenót
1-2 ek joghurt
só ízlés szerint
A hagymát és a fokhagymát összevágtam kockákra, majd elkezdtem olíva olajon pirítani. Majd erre jött a csicseriborsó és a paradicsomszósz. Hozzáadtam a fűszereket, de fontos:
- ha van otthon friss gyömbér, akkor azt finomra vágva hozzá lehet adni a hagymához és pirítani kicsit, még a paradicsomszósz előtt
- római köményt, kurkumát lehet előtte kicsit pirítani, ha nem porított, kész fűszer van kéznél
Mikor a főzet kb. 10 percet főtt, akkor hozzá lehet adni a spenótot is
Végül, mikor már a spenót is összeesett, hozzá lehet adni a joghurtot - vagy annak hiányában tejfölt (tudom szentségtörés, de ez volt otthon és este 1/2 10 kor nem futottam le a boltba)
A rizst többféleképpen is el lehet készíteni, ki hogy szereti, nálam ahogy épp elférek a tűzhelyen, vagy a konyhában úgy dől el hogyan is készüljön, lehet a tűzhelyen, vagy a mikróban is.
A alap összetétel a lényeg: 1 egység rizshez, 2 egység víz dukál.
És jó étvágyat:
/Ez egy kis adag, ami kóstoló volt, a többi ment az ebédes dobozba ;)/
Megjegyzések
Megjegyzés küldése