Gombapörkölt rizzsel
Beszereztem csiperke gomba termőzsákot, ahol kb. 15-20 dkg közötti csiperkék termettek az első körben.
Az alapanyag így aztán rendelkezésre állt, már csak a felhasználás volt a kérdés. Sok minden készült, de az egyik legjobb a gombapörkölt lett.
- fogtam 4 nagyobb fej gombát, a szárát is felhasználtam
- egy kevés vöröshagyma (kisebb fej)
- némi főzőtejszín (kb. 100 ml)
- zsiradék (1 evőkanál zsír)
- 1-2 nagyobb evőkanál liszt
- só, bors, pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
A hagymát apróra kockáztam, a gombát összevágtam. A hagymát és a gombát megdinszteltem, hozzáadtam a pirospaprikát. Majd felöntöttem egy kis vízzel és sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a kicsire vágott fokhagymát.
Amikor majdnem elkészült kb. 15 perc, hozzáadtam a főzőtejszínt és a lisztet, sóval beállítottam az ízét.
Köretnek rizst késztettem.
Rizs mikróból, vagy edényben:
- mikróból
És kész is:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése