Gombapörkölt rizzsel

 Gombapörkölt rizzsel

Gombapörkölt rizzsel


Beszereztem csiperke gomba termőzsákot, ahol kb. 15-20 dkg közötti csiperkék termettek az első körben. 


Az alapanyag így aztán rendelkezésre állt, már csak a felhasználás volt a kérdés. Sok minden készült, de az egyik legjobb a gombapörkölt lett.

- fogtam 4 nagyobb fej gombát, a szárát is felhasználtam 

- egy kevés vöröshagyma (kisebb fej)

- némi főzőtejszín (kb. 100 ml)

- zsiradék (1 evőkanál zsír)

- 1-2 nagyobb evőkanál liszt

- só, bors, pirospaprika

- 1-2 gerezd fokhagyma


A hagymát apróra kockáztam, a gombát összevágtam. A hagymát és a gombát megdinszteltem, hozzáadtam a pirospaprikát. Majd felöntöttem egy kis vízzel és sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a kicsire vágott fokhagymát.

Amikor majdnem elkészült kb. 15 perc, hozzáadtam a főzőtejszínt és a lisztet, sóval beállítottam az ízét.

Köretnek rizst késztettem.

Rizs mikróból, vagy edényben:

- mikróból

- ebényben párolva

És kész is:

Gombapörkölt rizzsel

Megjegyzések