Nyári szünet után

Noshát... én is kivettem kicsit a nyári szünetet, igen-igen persze, nyáron sem szokták szünetre küldeni a konyhájukat az emberek, de egy kis lustálkodás megengedett ugyebár.

Mindamellett munkából - ahol is szintén nem keveset ülök a gép előtt - is kell a kikapcs, ahol kikapcsolom a gépet, leteszem az egeret.

Ez meg is történt, voltak szép napok, nagy kihívások, sajnos kellemetlenek is.

A kellemetlent kihagynám, olyat mindenki tudna írni...

Tehát: Balaton-kör bringával, éjszaka, alig több, mint 10 óra alatt, egy jó baráttal; némi idő a szűkebb és tágabb családdal a Balatonnál vagy a Duna parton, egy nagy asztal, vagy csak egy hűtőtáska körül stb - stb. Ezek képeit mellőzöm, mégis csak egy recept blog...

Ilyenkor persze gyakran nyúl az ember a jól bevált receptekhez, mint a Baconnel bélelt őzgerinc töltve

Ezt a finom falatot a strandra vittük magunkkal.




És - mivel Magyarországon vagyunk - mindent be lehet panírozni, ezt is



Aztán persze jöhetnek a bográcsos ízek is, mint a pásztortarhonya, a pörköltek és paprikások.




Illetve jöhet a paprikás krumpli is


Azt hiszem itt egy végtelen sor venné kezdetét, de a fenti pár példa után megállnék.

Jönnek majd az új receptek, vagy klasszikusok újratöltve:

pl.: Sült csirkecomb bulgurral.


Megjegyzések